Joogaopettajakoulutus Hämeenlinnassa 27.8.2020-20.3.2022

Tämä joogaopettajakoulutus on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat rakentaa joogaharjoitustaan vahvalle tietopohjalle ja saada siihen herkkyyttä ja perinteen tarjoamaa syvyyttä. Ryhmässä opiskelu ja asioiden jakaminen antavat mahdollisuuden ymmärtää erilaisia joogakokemuksia ja takaavat näin laajan perspektiivin joogaharjoitteluun. Koulutus antaa erinomaiset valmiudet omien joogaryhmien ohjaamiselle toisaalta ashtangajoogaperinteen mukaisesti, mutta koulutus valmentaa myös kuuntelemaan omaa viisautta niin, että jokainen voi löytää täysin oman tapansa opettaa.

Reilun puolentoista vuoden aikana tapahtuvaan opiskeluun kuuluu āsanaharjoittelun lisäksi kehon ymmärtäminen syvähenkisen elämän instrumenttina, hengityksen ja energian hienovarainen säätely, selkeän ja vastuullisen kommunikaation kehittäminen, sekä toisen ihmisen kuunteleminen ja ohjaaminen fyysisesti ja henkisesti.

Opiskeltavia asioita heijastellaan Patañjalin Yoga sūtra -tekstin olennaisimpiin kohtiin sekä itsenäisesti että ryhmässä. Kyseisen tekstin opiskelu sisältää myös chantingiä eli tekstin melodista ja meditatiivista ääneen lausumista. Kokonaisuuteen kuuluu myös jooganidra-harjoituksia sekä anatomiaa ja fysiologiaa. Āsanoiden tekninen opiskelu on pääasiassa syventymistä hengityksen, painovoiman ja rentouden tutkimiseen, näiden käytön oivaltamista ja niiden harmonista yhdistymistä kehossa. Ohjattuja rentoutusharjoituksia on kaikkina koulutuspäivinä.

Koulutuksessa paneudutaan ihmisen moniin eri puoliin ja kerroksiin. Tämä tarjoaa osallistujille mahdollisuuden pitkäaikaiseen ryhmässä tapahtuvaan itsetutkiskeluun. Kurssin ohjelman sisältö mahdollistaa osallistujen eri tasoilla ilmenevien tukosten työstämisen. Omakohtainen syväluotaava joogakokemus ja kyky omien inhimillisten tunteiden jakamiseen on pohja muiden ihmisten ohjaamiselle. Pääpaino on oman todellisen herkkyyden ja sydämestä lähtevässä totuuden tunnistamisessa. Kun emotionaaliset ja energeettiset rajat täsmentyvät ja kirkastuvat, jokainen löytää voimavaransa ja luovuus pääsee esiin. Tästä olotilasta lähtee mahdollisuus kasvaa täyteen potentiaaliinsa.

ANNE

Anne on vetänyt yhden joogaopettajakoulutuksen Ranskan Aix-en-Provencessa ja Suomessa Annella on meneillään neljäs kaksivuotinen opettajakoulutus. Annen opetuksessa korostuu ihmisen kehon kuuntelu ja kunnioittaminen. Harjoituksia ei tehdä pakottamalla tai rutiininomaisesti, vaan aina luodaan hiljainen ja pyhä harjoittelutila, jossa jokainen voi syventyä rauhassa tuntemaan omaa kehoaan ja oivaltamaan siitä loputtomiin uutta.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

200 tuntia

OMA HARJOITTELU 136 h

Āsanaharjoitus 64 h
Kehotyöskentely 26 h
Prāṇa-työskentely ja meditatiivisuuden kehittäminen 6 h
Jooganidra 16 h
Chanting 10 h
Joogafilosofia 14 h

ASHTANGAJOOGAPERINNE 8 h

ANATOMIA JA FYSIOLOGIA 6 h
(Pauli Nevalainen – osteopaatti, luontaisterapeutti, shiatsuterapeutti, hieroja, akupunktiohoitaja, ashtangajoogaopettaja)

PEDAGOGIA
Psykologiset kysymykset 10 h
Harjoituksen avustaminen 30 h

KYSYMYKSIÄ JA VAPAATA POHDINTAA 10 h

KURSSIPAIKKA

Hyvän Olon Joogakeskus
Rauhankatu 3 C, 3. Krs
Hämeenlinna

Mistä hyvä olo syntyy? Huolenpidosta, puhtaudesta, välittämisestä,
turvallisuudentunteesta ja muiden kunnioittamisesta.

Minulla on ollut onni opettaa useampi kurssi ja muutama koulutus tässä
niin rakkautta kuin ryhtiäkin huokuvassa joogakeskuksessa. Sydämeni on kotiutunut tänne siitä syystä, että salin ympärilläkin kaikesta on huolehdittu niin
suurella anteliaisuudella ja ilolla.

Tässä joogakeskuksessa on kaikilla tervetullut ja turvallinen olo. Täällä on sekä vuosisataista juurevuutta että nykyhetken kuplivuutta, joka syntyy selkeydestä ja tietoisesta läsnäolosta.

Joogakeskuksessa on tarjolla majoitusta kauempaa tuleville. Siitä voit tiedustella Katja Hietaselta:
katja@taitavamieli.fi

AIKATAULUT

2020

27.-30.8. (4 pv)
23.-25.10.

 

2021

8.-10.1.
19.-21.3.
21.-23.5.
5.-8.8. (4 pv)
1.-3.10.
10.-12.12.

 

2022

4.-6.2.
18.-20.3.

Kolmipäiväinen viikonloppu, 19 h

Pe 9-11, 12-17
La 9-11, 12-17
Su 9-11 , 12-15

 

Nelipäiväinen viikonloppu, 24 h

To 9-11, 12-16
Pe 9-11, 12-16.30
La 9-11, 12-16.30
Su 9-11, 12-15

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutukseen hakeminen
Koulutukseen osallistumiseksi on tärkeää omata harjoittelutaustaa, jonka avulla ymmärtää harjoituksen erilaisia vaikutuksia.

Lähetä hakemus sähköpostin liiteenä, jossa kerrot vapaasti, miksi haluat osallistua koulutukseen. Voit samalla avata oman henkisen etsintäsi ydinkohtia ja valaista myös sitä, millaisia asioita ajattelet työstäväsi koulutuksessa. Näiden asioiden pohtiminen ennalta on hyvää valmistautumista koulutukseen.

Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 20 opiskelijaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.6.2020.

Tutkinto
Jokainen kurssilainen toimii toisena vuotena Annen avustajana ainakin kahdessa āsanaharjoituksessa ja vetää osan harjoituksesta muille. Tämän lisäksi harjoitellaan jooganidran ja chantingin ohjaamista ryhmälle. Koulutuksen päätteeksi opiskelija tutkii jotain jooga-aihetta kirjoitelmassa, jonka pituus on 3-6 sivua.

Arviointi
Anne antaa diplomin lisäksi henkilökohtaista palautetta sekä opiskelusta että tutkielmasta.

Hinta
4200€. Ennakkomaksu 600€ 1.6.2020 mennessä + 200€/kk 31.8.2020 alkaen joka kuun viimeinen päivä 31.1.2022 saakka.

Maksutiedot
Maksun saaja: Anne Nuotio
Tili: FI46 1021 3500 0769 78
Viite: 200813

Kurssiehdot
Kurssilainen sitoutuu maksamaan puolet koulutuksesta myös keskeyttämistapauksissa. Koulutuksen puolivälin jälkeen (24.5.2021) kurssilainen sitoutuu maksamaan koko koulutuksen.

Koulutuksen poissaoloja voi korvata esimerkiksi kirjoitustyöllä ja opiskelun aukkoja voi paikata mahdollisuuksien mukaan jossain toisessa Annen koulutuksessa.

Lähde löytöretkelle omaan laajuuteesi, syvyyteesi ja ainutlaatuisuuteesi!

    Sitoudun kurssiehtoihin