Kurssit

ASHTANGAJOOGA

13.1.2021 – 16.1.2021 | SEINÄJOKI

ASHTANGAJOOGAN INTENSIIVIKURSSIT

Ashtangajoogan alkeiskurssilla palaat suurimpaan voimavaraasi, hengitykseen. Opit hengittämään tavalla, joka muuttaa suhteesi kehoosi. Liikkeistäsi tulee pehmeitä ja sulavia ja liikkuminen alkaa tuntua mukavalta. Alkeiskurssilla paneudutaan myös joogan henkiseen perustaan ja joogaharjoittelun merkitykseen arkielämän kannalta. Saat heti ensi askeleistasi kiinni siitä, miten jooga tuo elämään mielekkyyttä ja elämä joogaan!

intohimo

7.1.2022 – 9.1.2022 | HÄMEENLINNA

JOOGA JA PASSION TEST -YHDISTELMÄKURSSI

Tiedät varmasti, mikä elämässäsi on todella tärkeää. Tiedät myös, mitkä asiat saavat sinussa ilon, täyttymyksen ja innostuksen heräämään. Mutta…

tunnetko todelliset intohimosi?

Intohimosi ovat sinulle sisäisesti tärkeimpiä asioita. Ne kertovat, mitä syvällä sisimmässäsi haluat tehdä ja toteuttaa elämässäsi. Jos et ole yhteydessä sydämesi liekkiin, voi käydä niin, että teet päätöksiä muiden tunteiden pohjalta. Tai ehkä jätät tekemättä päätöksiä, kun et ole yhteydessä liekkisi huminaan.

MUUT KURSSIT

Anne Nuotio

Alkaen 1.11.2021 | VERKKOKURSSI

VAPAAKSI VAIKEIDEN TUNTEIDEN PURISTUKSESTA

Tämä ainutlaatuinen verkkokurssi on juuri sinulle, joka koet olevasi jumissa vaikeiden tunteiden aiheuttamassa psykofyysisessä kärsimyksessä. Se voi liittyä tiettyyn tunteeseen tai sen alkuperä voi olla epämääräinen. Se voi tuntua kehossasi, mielessäsi tai ─ kuten useimmilla ihmisillä ─ molemmissa. Kärsimys voi olla valtavan suurta tai tuntua vain ajoittaisina häivähdyksinä, mutta joka tapauksessa se on epämiellyttävä riippakivi, josta haluaisit päästä eroon.

25.11.2021 – 28.11.2021 | TENHOLA

VOIMIEN VIIKONLOPPU

Voimien viikonloppu tarjoaa osallistujille rauhaa, hiljaisuutta ja leppoisaa yhdessäoloa. Joogaharjoituksissa Anne on läsnä muistuttamassa kehon luonnollisten liikeratojen kuuntelusta ja antautuneesta keskittyneisyydestä. Jukka-Pekka opettaa vitaalishiatsua, hoitoa, jonka vastaanottaminen vie jokaisen syvään ja monesti jopa ennenkokemattomaan rentouden tilaan.

intohimo

7.1.2022 – 9.1.2022 | HÄMEENLINNA

JOOGA JA PASSION TEST -YHDISTELMÄKURSSI

Tiedät varmasti, mikä elämässäsi on todella tärkeää. Tiedät myös, mitkä asiat saavat sinussa ilon, täyttymyksen ja innostuksen heräämään. Mutta…

tunnetko todelliset intohimosi?

Intohimosi ovat sinulle sisäisesti tärkeimpiä asioita. Ne kertovat, mitä syvällä sisimmässäsi haluat tehdä ja toteuttaa elämässäsi. Jos et ole yhteydessä sydämesi liekkiin, voi käydä niin, että teet päätöksiä muiden tunteiden pohjalta. Tai ehkä jätät tekemättä päätöksiä, kun et ole yhteydessä liekkisi huminaan.

MENNEET
KURSSIT

2.9.2021- 5.9.2021 | HÄMEENLINNA

SYYSKAUDEN ALOITUSKURSSIT HÄMEENLINNASSA

Ashtangajoogan alkeiskurssilla lähdetään liikkeelle aivan alusta. Katsahdetaan joogan historiaan ja katsotaan, miten erilaisista asioista joogaharjoittelu voi koostua. Ashtangajoogan alkeisjatkokurssi on niille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin ja harjoitelleet sen jälkeen jonkin verran.

20.8.2021-22.8.2022 | HÄMEENLINNA

JOOGAOPETTAJIEN JATKOKOULUTUS

Tämä ryhmä on tarkoitettu Annen opettajakoulutuksissa olleille tai parhaillaan oleville jatkokoulutukseksi ja työnohjaukseksi. Viikonloppuna tehtäviin harjoituksiin sisältyy asanat, chanting ja jooganidra. Muutoin paneudutaan opettajan tehtäviin niin asanaharjoituksen vetäjänä kuin henkisenä opastajanakin.

13.-15.8.2021 | HÄMEENLINNA

BIODYNAAMISEN KRANIOSAKRAALITERAPIAN JOHDANTOKURSSI

Tällä kurssilla tutkimme muutamia biodynaamisen kraniosakraaliterapian
perusperiaatteita ja tutustumme Primäärihengitysjärjestelmään niin teoriassa kuin käytännössäkin. Oman sisäisen hiljaisuutemme avulla saamme yhteyden Primäärihengityssysteemiin ja tunnemme sen hienovaraiset ilmenemistavat kehon nesteissä ja kudoksissa. Näin saamme aavistuksen tästä ainutlaatuisesta, parantavasta hoitomuodosta.

2.7.2021- 10.4.2022 | HÄMEENLINNA

MAALAAMISELLA JA TANSSILLA OMAAN TOTUUTEESI

Kun olit lapsi, et ajatellut olevasi joku. Et ollut erillinen. Kun koit jotain, teit samantien. Aikuisena harkitset. Meillä jokaisella on muisto siitä, millaisia olimme ennen egon nousua hallitsemaan ja kontrolloimaan todellisia tunteitamme…

17.6.2021-20.6.2021 | HÄMEENLINNA

KESÄKURSSIT

Kesäkursseilla on jokaisella ryhmällä oma teemansa.

Ashtangajoogan alkeiskurssilla opetellaan alkeisharjoitus ja tutkitaan samalla, millaisia vaikutuksia asanoilla on mieleemme, hengitykseemme ja kehoomme. Joskus ihmisillä on sellainen käsitys, että asanat ovat kuin voimistelua.

30.4.2021-2.5.2021 | TENHOLA

Vappuiloa ja kevään aistimista koko olemuksella!

Voimien viikonloppu tarjoaa osallistujille rauhaa, hiljaisuutta ja leppoisaa yhdessäoloa. Joogaharjoituksissa Anne on läsnä muistuttamassa kehon luonnollisten liikeratojen kuuntelusta ja antautuneesta keskittyneisyydestä. Jukka-Pekka opettaa vitaalishiatsua, hoitoa, jonka vastaanottaminen vie jokaisen syvään ja monesti jopa ennenkokemattomaan rentouden tilaan.

20.2.2021 | ETÄKURSSI

VAPAAKSI SYYLLISYYDESTÄ

Syyllisyydentunto on merkittävä signaali siitä, että jotain on kesken. Ihminen ei välttämättä koe syyllisyyttä, vaan käyttäytyy kuin olisi syyllinen johonkin. Hän esimerkiksi kantaa vastuuta asioista, jotka eivät kuulu hänelle. Myös jatkuva huolestuneisuus voi olla merkki syvällä olevasta syyllisyydentunteesta.

30.1.2021-31.1.2021 | ETÄKURSSI

VALOA LÄSNÄOLOON JA MINUUTEEN

Ihminen tuntee syvää mielekkyyttä ja rauhaa ollessaan todella läsnä käsillä olevassa hetkessä. Joogaharjoitukset tukevat tätä suuntaa, jossa harjoittelija alkaa erottaa länsäoloa estäviä syitä. Jotkut syyt ovat mielessä, jotkut tunteissa, jotkut pranassa ja jotkut kehossa.

15.1.2021-17.1.2021 | HÄMEENLINNA

KIITOLLISUUS JA ELÄMÄNHURMA

Tämä kurssi antaa kokonaisvaltaisen kokemuksen siitä, miltä tuntuu elää elämää ja onnellisuutta sykkivässä kehossa.

Ohjelma on rakennettu siten, että joogaharjoitukset tuovat oman kehon tuntemusten äärelle ja avaavat mielen läsnäolevaksi tähän hetkeen. Elävän ravinnon ateriat sekä puhdistavat kehoa ja mieltä että tuovat välittömästi elinvoimaisen tunteen.

29.10.2020 – 1.11.2020 | TENHOLA

VOIMIEN VIIKONLOPPU

Voimien viikonloppu tarjoaa osallistujalle omaa rauhaa, virkistäytymistä
ja hiljaisuutta kauniissa maalaismaisemissa.
Voit rauhoittua kuuntelemaan kehoasi ashtangajoogaharjoituksissa Annen lämpimässä ja läsnäolevassa ohjauksessa. Joogaharjoitteluasi tulee tukemaan Jukka-Pekan vetämät vitaalishiatsusessiot, jotka vievät syvään hiljaisuuteen…

2.-4.10.2020 | HÄMEENLINNA

UUDISTU ELÄVÄLLÄ RAVINNOLLA JA JOOGALLA

Sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin tarvitaan terveellistä ravintoa ja tietoista, kehoa hoitavaa liikettä. Myös ihmisen immuniteetti vahvistuu näillä rakennusaineksilla.

Tällä kurssilla saat kokemuksen siitä, miltä tuntuu ravita itseään kolmena päivänä peräkkäin elävällä ravinnolla. Huomaat sen vaikutukset niin fyysisessä kehossasi kuin mielessäsikin. Ravintotietouden ja aterioiden lisäksi ohjelmassa on rentoutumista ja joogaharjoituksia, jotka laittavat kehon omat voimavarat liikkeelle.

25.-27.9.2020 | LIPERI

ASHTANGAJOOGAVIIKONLOPPU

Herättele uinuvat energiasi ja polkaise väsähtäneet voimavarasi liikkeelle! Piristä oloasi pimenevää syksyä kohden!

Viikonlopussa on rauhallinen tahti ja se etenee rentoutusten siivittämänä. Tutkimme eri harjoitusten avulla, miten oma energiajärjestelmä toimii. Viimeisenä päivänä irrotellaan tanssin pyörteissä niin energiaa, tunteita kuin mieltäkin!

17.-20.9.2020 | HÄMEENLINNA

KESÄ JATKUU KEHOSSA, AURINKO ASENTEESSA

Ashtangajoogan harjoittelu lähtee auringontervehdyksen opettelusta, joka muistuttaakin meille monista tärkeistä asioista. Meillä on yhteys aurinkoon, tuuleen ja maahan. Nämä asiat ovat totta kehossamme. Auringon voima tulee meihin ravinnon kautta, tuulen voima hengityksestä ja maan voima kehomme ryhdistä.

13.8.2020 – 16.8.2020 | HÄMEENLINNA

ASHTANGAJOOGAKURSSI

Tämän kurssin teemana on keveys. Harjoituksilla haetaan ilmavuutta hengitykseen ja luonnollista pehmeyttä kehon liikkeisiin. Suurimman esteen virtaavuudelle asettaa yleensä mieli, joka tarvitsee haasteen tunnetta kokeakseen mielekkyyttä.
Niinpä katsomme myös mielen kiinnikkeitä ja päästämme irti totutuista tavoista suorittaa asioita.

24.7.2020 – 26.7.2020 | HÄMEENLINNA

ELÄVÄ RAVINTO JA JOOGA

Tämä kurssi sai alkunsa Annen ja Katrin intoa puhkuvista keskusteluhetkistä pahimman koronakriisin aikaan. Molemmat suhtautuivat tilanteeseen kaikella rauhallisuudella ja tästä nousivat mietteet, että kun on ravinnut itseään hyvin, keho on puolustuskykyinen. Oma vahva puolustusjärjestelmä tuntuu koko olemuksessa! Virukset eivät pelota.

kouvola

16.7.2020 – 19.7.2020 | KOUVOLA

KEHON MYSTEERI

Kehomme on täydellinen kuva siitä, mitä olemme henkisesti. Kun voimme
kehossamme hyvin, voimme muutenkin hyvin. Kaikki vaivat ja kaikki
hankaluudet kehossa omaavat vastaavuuden tunne-elämässämme tai
ajattelutavassamme. Emme vain aina ymmärrä näitä yhteyksiä, koska ne
ovat niin piilossa.

3.-5.7.2020 | HÄMEENLINNA

SAKRAALIJOOGA, TASO 2

Kurssilla kerrataan Sakraalijoogakoulutuksessa opitut perusasiat:

* Fulkrumit ja niiden embryologiset vastineet
* Primäärihengitys
* Biodynaamiset voimat ja Terveys
* Elämän henki ja Pyhyyden läsnäolo

joensuu

11.6.2020 – 14.6.2020 | JOENSUU

ASANAKURSSI

Tällä kesäkurssilla keskitytään kokonaisvaltaisesti asanoihin. Annetaan kesän lämmön pehmentää keho ja hengityksen viedä. Antaudutaan ajatuksettomaan tilaan, jotta keho saa puhua omaa kieltään ja näyttää ihmeitään. Sama uppoutuminen on tähtäimessä niin alkeiskurssilla kuin jatkoryhmässäkin.

VERKKOKURSSI

OPI SĀMADHI PĀDA ANNEN KANSSA

Loistava mahdollisuus opetella Samādhi pāda, Patañjalin Joogasutran ensimmäinen luku, Annen ohjauksessa ja ryhmän tuella!

Olen itse opiskellut chantingiä intialaisen opettajani M.A. Jayashreen kanssa Mysoressa, Intiassa. Olen opettanut chantingiä kursseillani ja koulutuksissani vuodesta 2008.

27.-29.3.2020 | HÄMEENLINNA

JOOGAOPETTAJIEN JATKOKOULUTUS

Tämä ryhmä on tarkoitettu Annen opettajakoulutuksissa olleille tai parhaillaan oleville jatkokoulutukseksi ja työnohjaukseksi.
Viikonloppuna tehtäviin harjoituksiin sisältyy asanat, chanting ja jooganidra. Muutoin paneudutaan opettajan tehtäviin niin asanaharjoituksen vetäjänä kuin henkisenä opastajanakin.

16.-18.3.2020 | LAPPEENRANTA

TERVEYS STRESSIN JA KIVUN TAKANA

Stressi ja kipu ovat jossain määrin osa elämää. Jokainen kokee niitä joskus. Kuitenkin joillekin stressi voi olla jäänne menneestä kokemuksesta ja vaikuttaa jatkuvasti hermostossa haitallisesti kasvattamalla lisää stressiä. Myös kipu kokemuksena voi jättää stressiä kehoon niin, että elinvoima tukkeutuu ja positiiviset tunteet jäävät kivun alle.

12.-15.3.2020 | HÄMEENLINNA

TERVEYTTÄ JA ENERGIAA MAASTA

Viime vuoden syksyn kurssin teemana oli selkäranka ja siihen liittyvät erilaiset mielikuvat, jotka monesti ohjaavat selkärangan liikkeitä tai pitävät sen liikkumattomana. Tälläkään kurssilla ei jätetä selkärankaa huomiotta, mutta siirretään päähuomio kehossa alemmaksi, jalkoihin…

08.03.2020 – 10.03.2020 | SEINÄJOKI

ASANALLA VAPAUTTA KOHTI

Viime kerran kurssilla teemana oli hengitys. Pysymme tiiviisti samoissa aiheissa tälläkin kertaa. Lähdemme liikkeelle hengitysyhteydestä, sillä se on avain elinvoimaamme ja sen laatuun. Tätä laatua joogaharjoittelu muuttaa.

29.02.2019 – 03.03.2020 | JOENSUU

ASANOITA JA ENERGIOITA

Kaikissa ryhmissä tehdään asanaharjoitus, jonka lisäksi kaikille on myös asanaopetusta ja joogafilosofiaa. Tämän kurssin teemana ja tutkimuskohteena ovat Gunat. Mietimme maailmaa ja itseämme näiden joogafilosofiassa mainittujen erilaisten energioiden ilmenemisen kautta: Rajas, Tamas ja Sattva..

24.2.2020 – 26.2.2020 | HELSINKI

MAA, VESI, ILMA, TULI

Tämä kurssi on suunnattu erityisesti niille, jotka haluavat löytää henkistä paloa kehonsa ilmaisuun. Lähdemme yhdistämään kehoa, hengitystä ja energiaa ja kuuntelemme näiden yhteydestä nousevia tuntemuksia ja sielun hiljaisuutta. Jätämme mielen pois kontrolloimasta kehon liikkeitä ja omaa tapaa olla ryhmässä…

20.2.2020 – 23.2.2020 | TENHOLA

VOIMIEN VIIKONLOPPU

Voimien viikonloppu tarjoaa osallistujalle omaa rauhaa, virkistäytymistä
ja hiljaisuutta kauniissa maalaismaisemissa.
Voit rauhoittua kuuntelemaan kehoasi ashtangajoogaharjoituksissa Annen lämpimässä ja läsnäolevassa ohjauksessa. Joogaharjoitteluasi tulee tukemaan Jukka-Pekan vetämät vitaalishiatsusessiot, jotka vievät syvään hiljaisuuteen…

27.12.2019 – 29.12.2019 | TENHOLA

VOIMIEN VIIKONLOPPU

Voimien viikonloppu tarjoaa osallistujalle omaa rauhaa, virkistäytymistä
ja hiljaisuutta kauniissa maalaismaisemissa.
Voit rauhoittua kuuntelemaan kehoasi ashtangajoogaharjoituksissa Annen lämpimässä ja läsnäolevassa ohjauksessa. Joogaharjoitteluasi tulee tukemaan Jukka-Pekan vetämät vitaalishiatsusessiot, jotka vievät syvään hiljaisuuteen…

14.11.2019 – 17.11.2019
PERPIGNAN

24.10.2019 – 27.10.2019
SEINÄJOKI

17.10.2019 – 20.10.2019
JOENSUU

27.09.2019 – 29.09.2019
HÄMEENLINNA

19.03.2019 – 22.03.2020
HÄMEENLINNA

15.08.2019 – 18.08.2019
HÄMEENLINNA

13.06.2019 – 16.06.2019
JOENSUU

05.06.2019 – 09.06.2019
PETTU

02.05.2019 – 05.05.2019
KOUVOLA

25.04.2019 – 28.04.2019
SEINÄJOKI

28.03.2019 – 31.03.2019
KIURUVESI

01.03.2019 – 03.03.2019
AIX-EN-PROVENCE

16.02.2019 – 22.02.2019
CAZILHAC