69,00 € (sis. alv 24%) +toimituskulut
Annen opetusta nyt myös verkossa!
Tämä muinainen teksti ei ole tarkoitettu älyllisesti tulkittavaksi, vaan se on rakkautta, rauhaa ja ravintoa ihmisen hengelle. Kuitenkaan tästä tiiviisti pakatusta sanomasta ei aina ole helppo saada kiinni niin, että sitä osaisi peilata omaan elämään.
Anne on noukkinut tekstin toisesta luvusta kohtia, jotka auttavat nykyihmistä ymmärtämään tämän tekstin ydintä ja luomaan siltä pohjalta paremmalta tuntuvaa elämää. Verkkokurssi viekin kuulijansa tuntemaan syvällä kehossa, mitä Patanjalin joogafilosofian käsitteet tarkoittavat.
Kurssi sisältää 10 videota, joissa Anne käy läpi osia Patanjalin joogafilosofiasta ja tuo näihin osiin konkretiaa. Kurssi sopii myös aloittelijalle, joka on kiinnostunut joogan henkisestä puolesta.
Katso alta Annen esittely kurssista:
Kurssi sisältää seuraavat videot:
1. ANTAUTUMISEN AUTUUS (pituus 12:33)
Yhteys, ykseys, rakkaus. Miten mieli hiljenee? Miksi mieli nostaa esiin erilaisia asioita ja pitää meidät pinnalla ja näin estää meitä pääsemästä syvään rauhaan? Älyllinen ymmärrys pyhästä tiedosta ei riitä. Itseä pitää ohjata henkisesti. Mieli ei kuule sydämen laulua. Antautuminen sydämelle sallii mielestä irti päästämisen.
2. KÄRSIMYS KURIIN (pituus 23:01)
Miten vaikutamme siihen, miten mielemme toimii? Ratkaisu ei ole se, että asiat ovat mielessä järjestyksessä. Asiat voivat olla kaaoksessa, jos meillä on hyvä olo kehossamme, energiassamme ja hengityksessämme. Emme selviä elämästä ajattelemalla ja kontrolloimalla, vaan tuntemalla, kokemalla ja antautumalla. Tunnustele syvällä sydämessäsi kärsimyksen syitä. Miksi ihmisen on hyvä toimia joskus tunteitaan vastaan? Millä mitataan vapaus? Tietoisuus kuolemasta elävöittää elämän.
3. YHTEYS OMAAN ESENSSIIN (pituus 15:26)
Avidya – kokemuksen puuttuminen omasta syvyydestämme lisää kärsimystä. Kun emme ole tietoisia, todellisuuden hahmottaminen lähtee mielenliikkeistä ja silloin noudatamme usein orjallisesti mielemme käskyjä. Kun sydän alkaa ohjata, ymmärrämme kärsimyksen aiheuttajien mielekkyyden ja otamme ne vakavasti. Uhri muuttuu henkisen tien kulkijaksi. Onko sisälläsi tyhjyys, johon yrität ammentaa mitä vain, mikä voisi helpottaa? Voisitko kohdata tyhjyyden?
4. ILO AJATTOMUUDESSA (pituus 15:59)
Todellinen olemuksemme on iloa. Ilo ei ole iloa jostain, vaan se on. Täydellinen läsnäolo on iloa. Tietämättömyyttä tästä ilosta kutsutaan Avidyaksi. Egomme ei ole iloa, vaan kärsimystä ja se on tarrautunut aikaan. Miksi motivoidumme? Voisimmeko olla motivoitumatta tulevien hedelmien toivossa ja vain tehdä asioita sydämestämme? Harjoittele tuntemaan tämä hetki ja yritä olla ajattelematta seuraavaa hetkeä.
5. KIINNI VAI AUKI (pituus 13:53)
Mieli kuvittelee olevansa se, joka näkee. Se ottaa tietoisuuden paikan, kun emme ole tietoisia. Kun meillä on paha olo, meillä on syy tehdä jotain. Uskallatko tulla tilaan, jossa ei ole lainkaan paha olo eikä siten ole pakko tehdä mitään? Meidän tulee irrottautua antipatioistamme, sillä ne estävät todellisuuden kokemisen. Lopeta arkipäivän valitus. Ego ei näe eikä koe mikä on elämässä suurinta ja arvokkainta. Tarkkaile puhettasi. Puhuuko egosi vai sydämesi?
6. ILMAISE RAKKAUTESI ELÄMÄLLE (pituus 12:35)
Elämänhalu ja kuolemanpelko. Kuolemanpelko vähenee egon otteen pienetessä. Ja päinvastoin, egon otteen pienetessä, elämä saa enemmän tilaa. Oikeat valinnat elämässä voivat nousta kuoleman muistamisesta ja sen arvaamattomuuden tunnustamisesta. Ilmaise itseäsi kehollasi täydesti. Asanaharjoitus auttaa olemaan kehollinen. Tanssi! Tanssi vapaasti. Tanssi elämää ja kuolemaa.
7. LÄSNÄOLO ON SYVÄÄ YHTEYTTÄ (pituus 8:42)
Mieli, tunteet ja kehomme liikkuvat energiat estävät läsnäolomme. Mitä avuttomampia olemme, sitä enemmän tarvitsemme ihmisten läsnäoloa turvaksemme. Tuomme maailmaan hyvyyttä omalla läsnäolollamme. Ole itsellesi läsnä – se on itseluottamuksen lähde. Löydätkö oman elämäsi mission sydämestäsi? Voitko elää juuri sellaisen elämän, joka sisälläsi odottaa? Mihin käytät vapautesi? Vai kuunteletko ainoastaan rationaalista mieltäsi?
8. LÄSNÄOLO IHMISSUHTEIDEN RYHDISTÄJÄNÄ (pituus 11:30)
Elämä on jatkuvaa kärsimyksen aiheuttajien kohtaamista – eron tekee se, miten suhtaudumme tähän kohtaamiseen. Rikkaus elämään tulee kärsimyksen hyväksymisestä ja sen kohtaamisesta. Anna muille tilaa elää omaa ”kärsimystään”, elää omia prosessejaan. Läsnäolevassa tilassa meillä on turvallinen olo. Silloin voimme olla myös muille turvana. Voimme olla myötätuntoisia ja empaattisia, mutta meillä on rajat, jotka sallivat muiden elää omaa elämäänsä.
9. RENTOUS – TIE TODELLISUUTEEN (pituus 5:50)
Kärsimyksen syyt vaimenevat, kun pääsemme todelliseen syvyyteemme. Ole vähemmän mielessäsi ja enemmän kehossasi. Siten olet luomatta uusia mielenliikkeitä, jotka ruokkivat kärsimyksen syitä. Tule tietoiseksi niistä syistä, jotka estävät rentoutumisesi. Jotkut asiat pitävät hengityksen pinnallisena ja kehon valmiustilassa. Ota aikaa pelkästään olla.
10. KOHTAAMATTOMAT KIVUT RAKKAUDEN ESTEENÄ (pituus 8:01)
Miten elää kärsimyksen maailmassa niin, että kokee oman sisäisen rauhansa kaikesta huolimatta? Kun torjut kärsimyksen ja yrität päästä siitä, lisäät sitä. Miten motivoitua ottamaan kipua vastaan silloin, kun sitä on? Opettele kärsimään luovalla tavalla. Kleshat on loistava työväline kohti henkistä kypsyyttä.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.