VALOA JA VÄREJÄ SISIMMÄSTÄSI

Ashtangajoogaa ja intuitiivista maalausta Etelä-Ranskassa

16.-22.2.2019

Etelä-Ranska, Cazilhac

Lähde Etelä-Ranskan kevääseen hengittämään kehosi pehmeäksi ja tuntevaksi.
Anna sydämesi sykkiä värit sisimmästäsi.
Tule päästämään irti yhdestä tai useammasta valitsemastasi asiasta joogan,
levon, maalaamisen ja rakkaudellisten ohjaajien avulla.

KURSSIKUVAUS

Tämä miltei viikon mittainen kurssi on matka sisimpääsi. Lähdet matkaan kotimaastasi kohti Etelä-Ranskan aurinkoa, taloon, jossa luovuus on hengittänyt jo vuosia ja saanut kaikki nurkatkin kukoistamaan. Lähdet kohti valoa, lämpöä ja luovuutta.

Kurssipaikan vieressä virtaa suurella pauhulla Hérault-joki muistuttaen irtipäästämisen merkityksestä ja antaen myös tukensa sinulle tässä prosessissa. Ympärillä uljaana Cévennes-vuoristo tuo lujuutta ja tyyneyttä jokaisen olemukseen sekä varmuutta omaan ilmaisuun.

Jooga ja intuitiivinen maalaus luovat yhtenäisen kokemuksen, jossa jooga luo pohjan itseilmaisulle.

Molemmat Annet asettuvat ryhmän ympärille rakkaudessa. Saat tutkia itseäsi kaikessa rauhassa ja voit päästää luovuutesi valloilleen.

OPETTAJAT

Anne Nuotio

Anne on antautunut joogan kautta kuunte­­lemaan monia eri kerroksiaan
jo yli kaksikymmentä vuotta sitten. Tuolloin Anne alkoi myös opettaa
joogaa ja pikkuhiljaa joogasta tuli ammatti, jota Anne elää koko
sydämellään.

Anne on yhden tytön äiti ja toisen, pienemmän tytön isoäiti, joka
rakastaa tanssimista, laulamista, ihmisiä, eläimiä, kukkia ja Ranskaa.

ASHTANGAJOOGA

Aamulla tehtävän joogaharjoituksen merkitys on suuri. Silloin mieli on vielä hiljaa ja keho unen jäljiltä rauhassa. Keho on herkkä, sen energia on avautumassa päivään. Kuuntelet sitä, liikutat sitä täysin omilla ehdoillasi, omaan tahtiisi.

Harjoitus tehdään täydessä hiljaisuudessa. Sen päätteeksi jäädään saliin rentoutumaan. Näin keho on energisoitu ja viritetty itsensä syvempää kuuntelua ja intuitiivista maalausta varten.

Anne ohjaa jokaista sydämellään kuunnellen. Aamupäivällä on erikseen opetusta asanoiden merkityksestä maalaamisessa ja elämässä laajemminkin.

Maalaus tuo jokaisesta esiin jotain syvää ja asanaharjoitus työstää nämä asiat osaksi kehollista todellisuutta. Tämä on olennaista, sillä niin usein oivallamme asioita, mutta ne jäävät pinnallisiksi, koska ne eivät asetu todellisuudeksi kehoon. Saat tuoda oman kauneutesi, herkkyytesi ja rohkeutesi kehoosi omaan tahtiisi.

Anne Kultti

Annen sukellus sosiaalityöntekijästä sieluntaiteilijaksi tapahtui hänen ollessaan hoitovapaalla neljän lapsensa kanssa. Tuolloin alkoi syvä asioiden merkitysten pohtiminen ja uuden oivaltaminen.

Matkan varrella Annen sisäisen työskentelyn välineiksi tulivat kirjoittaminen ja intuitiivinen maalaaminen, joiden myötä hän on oppinut antautumaan rohkeammin elämälle.

INTUITIIVINEN MAALAUS

Intuitiivinen maalaaminen tuo itsellesi näkyväksi sisäisen liikkeesi kaikissa väreissään. Maalatessasi antaudut virtaan, jolle aamun joogaharjoitteet ovat luoneet väylän kulkea. Maalatessa purat itseäsi lempeästi, omassa tahdissasi ja avaudut vähitellen yhä suuremmalle vapaudelle.

Et tarvitse aiempaa maalauskokemusta, sillä värit puhuvat ikiaikaista kieltään, vaikka maalaisit silmät kiinni. Anne ohjaa sinua lämmöllä, pelkäämättä kipeitäkään tunteita ja niiden ilmaisua. Kurssin alussa saatkin tuoda jonkin sinulle vaikean asian, tunteen tai muiston värien avulla esiin, maalaat sen itsellesi tarkasteltavaksi ja irti päästettäväksi.

Käytämme virittäytymiseen erilaisia tekniikoita, kuten musiikkia ja mielikuvamatkoja, joiden avulla löydät yhteyden luovaan voimaasi. Saat niiden jälkeen heittäytyä maalaamaan ilman rajoittavia sääntöjä ja antaa kätesi liikkua kuin itsestään. Intuitiivinen maalaaminen on teknisesti helppoa, mutta vaatii suostumista epävarmuuteen. Se tuottaa myös suunnatonta riemua, sillä väreillä leikkiminen on kuin lentolupa sisäiselle lapsellesi – lupa ilmaista itseäsi rajoituksitta, ilman arvostelua. Pystytkin maalausharjoitusten avulla irrottautumaan vähitellen hallinnan tarpeesta ja antautumaan sille, mitä syntyy. Tämä tunne laajenee koskettamaan muitakin osia elämässäsi.

OHJELMA

LA 16.2.2019

Saapuminen lauantaina iltapäivällä

18.30 Illallinen

19.45 Kokoontuminen, kurssin avaus

SU, MA, TI, KE, TO

8.00-10.00 Asanaharjoitus

10.00 Brunssi

11.30-13.00 Joogaharjoituksen läpikäymistä / Anne N

Tauko

14.00-16.30 Intuitiivinen maalaus / Anne K

16.30-17.00 Maalaushetken läpikäymistä

18.00 Illallinen

19.30 Kokoontuminen,

PE

8.00-9.00 Asanaharjoitus

9.00 Aamiainen

10.00 Kurssin päätös

HINTA

Kurssi 730€

Kurssimaksu sisältää maalaustarvikepaketin.

Majoitus kahden tai kolmen hengen huoneessa + ateriat 332€

Maksut

Varausmaksu 100€ maksetaan 31.12.2018 mennessä tilille

Anne Nuotio
FI46 1021 3500 0769 78
Viitenumerolla 1902 0

Loput kurssimaksusta maksetaan 31.1.2019 mennessä

Majoitus ja ateriat maksetaan paikan päällä käteisellä.

KURSSIPAIKKA

MAISON DU PONT VIEUX
174 Avenue des Deux Ponts
34190 Cazilhac

MATKUSTAMINEN

Kätevintä on lentää Pariisiin, jossa joko yhden yön seisahdus tai samantien jatko junalla Montpellieriin.

Montpellieristä joko bussilla Cazilhaciin tai vaihtoehtoisesti kurssipaikasta järjestyvällä yhteiskyydillä. Autoon mahtuu kahdeksan matkustajaa kerralla. Kyydin hinta 60€ jaetaan matkustajien kesken.

Kyytiä ajatellen Montpellierissa olisi hyvä olla viimeistään lauantaina klo 15.00.

PERUUTTAMINEN

Peruuttaminen lääkärintodistuksella viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen oikeuttaa kurssimaksun palauttamiseen muuten paitsi varausmaksun osalta.

Kurssin Facebook-ryhmässä voit kysellä molemmilta Anneilta kurssista, majoituksesta ja matkajärjestelyistä:
https://www.facebook.com/groups/1071521606343821/

 

ILMOITTAUTUMINEN

    Sitoudun kurssiehtoihin