ASHTANGAJOOGAKURSSIT KUORTANEELLA

28.-30.4.2023

Ashtangajoogan alkeiskurssilla palaat suurimpaan voimavaraasi, hengitykseen. Opit hengittämään tavalla, joka muuttaa suhteesi kehoosi. Liikkeistäsi tulee pehmeitä ja sulavia ja liikkuminen alkaa tuntua mukavalta. Alkeiskurssilla paneudutaan myös joogan henkiseen perustaan ja joogaharjoittelun merkitykseen arkielämän kannalta. Saat heti ensi askeleistasi kiinni siitä, miten jooga tuo elämään mielekkyyttä ja elämä joogaan!

Jos olet kaivannut elämääsi rauhaa, selkeyttä ja inspiroitunutta asennetta, tältä kurssilta näitä asioita saat! Opit joogan perusharjoituksen ja pääset jatkamaan eteenpäin halutessasi myös itsenäisesti.

Alkeisjatkoryhmässä panostamme hiljentyneeseen ja keskittyneeseen harjoituksen tekemiseen. Sen lisäksi käymme läpi asanoiden erilaisia dynamiikkoja eli katsomme tarkkaan, miten jokainen asana vaatii hyvältä tuntuakseen aivan omanlaisensa hengityksen ja asenteen. Näin asanaharjoituksesi muuttuu luonnolliseksi, kevyeksi ja energisoivaksi.

Tähän ryhmään voi ilmoittautua, jos tuntee ashtangajoogan perusasiat, kuten hengityksen ja liikkeen yhdistämisen ja asanoiden keskinäisen järjestyksen.

OPETTAJA: ANNE NUOTIO

Olen harjoittanut ashtangajoogaa päivittäin 27 vuoden ajan. Tähän pitkään ajanjaksoon on mahtunut erilaisia elämäntilanteita ja sen myötä hyvin erilaisia jaksoja energeettisessä mielessä. Kaikkien elämänvaiheiden läpi olen kulkenut harjoituksen avulla ja joskus toki sitä perässäni raahaten.

Koen harjoituksen luotettavaksi läpivalaisijaksi, joka näyttää minulle itsestäni kulloinkin sen puolen, joka muuten peittyy. Esimerkiksi kaverina, joka tsemppaa, kun itse olen siipi maassa. Surussa en anna energian mennä kokonaan kiinni. Ilossa ja hurmiossa muistan pitää jalat maassa. Uskon olevani inspiraatioksi monille harjoitukseen sitoutumisen suhteen ja tykkään pitää palopuheita harjoituksen puolesta!

Minulla on myös joogaopettajana pitkä kokemus. Se on sallinut minun seurata monenlaisia polkuja ja kehityskaaria läheltä. Ymmärrän, että harjoitus on monille vaikea saada mahtumaan päivään säännöllisesti. Ja jos se mahtuukin, on motivoitumisongelmia tai muuta.

Olen taitava rentouttaja. Tiedän sen siitä, että monissa rentoutusharjoituksissa ihmiset putoavat nopeasti kontrollista rentouteen. Usein saan myös pitkään herätellä ihmisiä ja tuoda heitä takaisin, kun he ovat päästäneet kunnolla irti.

Tulen nyt ensimmäistä kertaa Kuortaneelle opettamaan.

OHJELMA

ALKEET

PE 18.45-20.00
LA 11.15-13.30
SU 11.15-13.30

ALKEISJATKO

PE 17.00-18.45
LA 9.00-11.15
SU 9.00-11.15

MAKSUTIEDOT

Maksun saaja: Anne Nuotio
Tili: FI46 1021 3500 0769 78
Viite: 22431

Hinta: 150€ (opiskelijat, eläkeläiset 120€)

Viimeinen maksupäivä 21.4.2023

KURSSIPAIKKA

Leppälänkylän koulu, liikuntasali
Pastontie 24
Leppälänkylä

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen 14.4.2023 mennessä

    Sitoudun kurssiehtoihin:

    Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssimaksun suorittamista määräpäivänä, ellei kurssia peruuta sähköpostitse tai
    puhelimitse ohjaajalle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.