ASHTANGAJOOGAN INTENSIIVIKURSSIT

JOENSUUSSA 11.-14.1.2024

ALKEET

Alkeiskurssi alkaa lempeällä sukelluksella joogan maailmaan keskittyen ensisijaisesti rentoutumiseen ja oman kehon ja olemuksen syvempään tuntemiseen. Ensimmäisen kurssi-illan aikana huomio suunnataan erityisesti hengitykseen. Silloin käydään läpi erilaisia näkökulmia hengitykseen ja tehdään muutamia hengitysharjoituksia. Keho herää miellyttävästi eloon, kun hengityksen syvyys saa energian virtaamaan kaikkialla kehossa.

Kurssin aikana perehdytään myös joogan filosofian perusasioihin, jotta kurssilainen saa syvemmän käsityksen tämän ikivanhan harjoitusmuodon taustasta ja tarkoituksesta. Joogafilosofiasta vedetään linjoja nykypäivään ja tarkastellaan sitä, miten jooga voi rikastuttaa arkipäiväämme ja tehdä elämästä äärimmäisen koskettavan ja kiinnostavan seikkailun.

Jooga tarjoaa mahdollisuuden löytää tietoisen yhteyden kehoosi, mieleesi ja sieluusi.

ALKEISJATKO

Alkeisjatkoryhmä tarjoaa jatkumon niille, jotka ovat jo käyneet alkeiskurssin ja haluavat syventää harjoitteluaan. Kurssin alussa kiinnitetään erityistä huomiota alkeisharjoituksen perusteisiin, ja osallistujat voivat esittää kysymyksiä harjoitteluun liittyen. Ensimmäisellä kerralla tehdään tuttu harjoitus Annen opastuksella, ja myös loppurentoutuminen on ohjattu.

Uudet asanat tuovat harjoitteluun uutta haastetta ja innoitusta. Ne herättelevät kehossa uudenlaisia tuntemuksia ja jokainen asana tuokin mukanaan ainutlaatuisen energian. Alkeisharjoitus on avannut kehon ja energiakehon kokemaan asanoiden vaikutukset. Näin uudet asanatkin uppoavat herkästi tuntevaan kehoon.

Nelipäiväinen kurssi on henkisesti ja energeettisesti intensiivinen kokonaisuus. Sen aikana voit kokea harjoituksen vaikutukset aivan erityisellä tavalla verrattuna viikoittaisiin harjoituksiin. Keho, hengitys ja mieli löytävät keskinäisen tasapainon. Näin löydät itsestäsi syvempiä ulottuvuuksia sekä tuntuvaa hyvinvointia. Kurssin jälkeen voit tuoda uusia asanoita pikkuhiljaa harjoitukseesi.

JATKO

Jatkoryhmän osallistujat saavat mahdollisuuden tukevoittaa jo olemassa olevaa osaamistaan panostamalla erityisesti hiljentyneeseen sisäiseen tilaan ja harjoitukseen syventymiseen. Paneudumme tarkemmin asanoiden erilaisiin dynamiikkoihin, jotta jokainen osallistuja voi ymmärtää, miten kehon liikkeet ja asennot vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kurssin aikana tutkimme myös syvemmin, kuinka jokainen asana vaatii omanlaisensa hengityksen ja asenteen tuntuakseen optimaaliselta. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa osallistujia luomaan harmonisen yhteyden kehon, mielen ja hengityksen välille, mikä edistää asanaharjoituksen luonnollisuutta, keveyttä ja energisoivaa vaikutusta.

Lisäksi kurssilla keskitytään Patanjalin joogasutrien chanttaamiseen, mikä lisää syvyyttä ja henkistä ulottuvuutta harjoitukseen. Ohjatut rentoutusharjoitukset täydentävät kokonaisuutta tarjoten osallistujille mahdollisuuden syventää meditatiivista tilaa ja palautua harjoituksen jälkeen.

Osallistuminen tähän ryhmään edellyttää perustason hallintaa ashtangajoogan periaatteista, kuten hengityksen ja liikkeen yhdistämisestä sekä asanoiden keskinäisestä järjestyksestä. Tämä varmistaa, että ryhmässä voi täysipainoisesti hyödyntää kurssin tarjoamat syventävät elementit.

OHJELMA

ALKEET

To 19.30-20.45
Pe 19.30-20.45
La 12.30-14.30
Su 12.30-14.30

ALKEISJATKO

To 18.00-19.30
Pe 18.00-19.30
La 10.30-12.30
Su 10.30-12.30

JATKO

To 16.30-18.00
Pe 16.30-18.00
La 8.30-10.30
Su 8.30-10.30

MAKSUTIEDOT

Maksun saaja: Anne Nuotio
Tili: FI46 1021 3500 0769 78
Viite: 24112

Hinta 165€ (opiskelijat ja eläkeläiset 130€)
Viimeinen maksupäivä 4.1.2024

KURSSIPAIKKA

Keltainen talo
Sairaalakatu 8
Joensuu

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen 28.12.2023 mennessä.

    Sitoudun kurssiehtoihin

    Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää osallistumismaksun suorittamista määräpäivänä, ellei kurssia peruuta sähköpostitse tai puhelimitse ohjaajalle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.