ASHTANGAJOOGAN INTENSIIVIKURSSIT

JOENSUUSSA 4.-7.4.2024

Tervetuloa huhtikuun intensiivikursseille, joista löytyy jokaiselle oma ryhmä! Mikäli olet aloittamassa joogaelämääsi, voit ilmoittautua ashtangajoogan alkeisryhmään. Siellä saat perusteellisen perehdytyksen harjoittelun perusteisiin. Kurssin jälkeen olet valmis jatkamaan harjoittelua itsenäisesti.

Kaksi muuta tasoryhmää tarjoaa syventävää harjoittelua niille, jotka jo tuntevat joogan lumon. Näissä jatkoryhmissä pysähdytään oman harjoittelun äärelle. Syvässä keskittyneisyyden tilassa kehoaan voi hienosäätää asanoissa ja kurssin keskusteluosuuksissa niiden vaikutuksia ja merkityksiä voidaan pohtia yhdessä.

Ashtangajoogan keskittynyt harjoitus vaikuttaa voimakkaasti kehon lisäksi myös mieleen. Kun antaudut hengityksellesi, et voi ajatella mitään muuta kuin tätä hetkeä. Harjoituksen jälkeen olo on avoin, kevyt ja läsnäoleva.

Alkeet

ALKEISRYHMÄ

Alkeiskurssi alkaa lempeällä sukelluksella joogan maailmaan keskittyen ensisijaisesti rentoutumiseen ja oman kehon ja olemuksen syvempään tuntemiseen. Ensimmäisen kurssi-illan aikana huomio suunnataan erityisesti hengitykseen. Silloin käydään läpi erilaisia näkökulmia hengitykseen ja tehdään muutamia hengitysharjoituksia. Keho herää miellyttävästi eloon, kun hengityksen syvyys saa energian virtaamaan kaikkialla kehossa.

Kurssin aikana perehdytään myös joogan filosofian perusasioihin, jotta kurssilainen saa syvemmän käsityksen tämän ikivanhan harjoitusmuodon taustasta ja tarkoituksesta. Joogafilosofiasta vedetään linjoja nykypäivään ja tarkastellaan sitä, miten jooga voi rikastuttaa arkipäiväämme ja tehdä elämästä äärimmäisen koskettavan ja kiinnostavan seikkailun.

Jooga tarjoaa mahdollisuuden löytää tietoisen yhteyden kehoosi, mieleesi ja sieluusi.

Alkeiskurssi sopii aivan aloittelijoille, alkeiden kertaajille ja myös niille kauan jooganneille, jotka haluavat keskittyä hengitykseen ja lyhyeen harjoitukseen.

ALKEISJATKORYHMÄ

Alkeisjatkoryhmä tarjoaa jatkumon niille, jotka ovat jo käyneet alkeiskurssin ja haluavat syventää harjoitteluaan. Kurssin alussa kiinnitetään erityistä huomiota alkeisharjoituksen perusteisiin, ja osallistujat voivat esittää kysymyksiä harjoitteluun liittyen. Ensimmäisellä kerralla tehdään tuttu harjoitus Annen opastuksella, ja myös loppurentoutuminen on ohjattu.

Uudet asanat tuovat harjoitteluun uutta haastetta ja innoitusta. Ne herättelevät kehossa uudenlaisia tuntemuksia ja jokainen asana tuokin mukanaan ainutlaatuisen energian. Alkeisharjoitus on avannut kehon ja energiakehon kokemaan asanoiden vaikutukset. Näin uudet asanatkin uppoavat herkästi tuntevaan kehoon.

Nelipäiväinen kurssi on henkisesti ja energeettisesti intensiivinen kokonaisuus. Sen aikana voit kokea harjoituksen vaikutukset aivan erityisellä tavalla verrattuna viikoittaisiin harjoituksiin. Keho, hengitys ja mieli löytävät keskinäisen tasapainon. Näin löydät itsestäsi syvempiä ulottuvuuksia sekä tuntuvaa hyvinvointia. Kurssin jälkeen voit tuoda uusia asanoita pikkuhiljaa harjoitukseesi.

JATKORYHMÄ

Jatkoryhmän osallistujat saavat mahdollisuuden tukevoittaa jo olemassa olevaa osaamistaan panostamalla erityisesti hiljentyneeseen sisäiseen tilaan ja harjoitukseen syventymiseen. Paneudumme tarkemmin asanoiden erilaisiin dynamiikkoihin, jotta jokainen osallistuja voi ymmärtää, miten kehon liikkeet ja asennot vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kurssin aikana tutkimme myös syvemmin, kuinka jokainen asana vaatii omanlaisensa hengityksen ja asenteen tuntuakseen optimaaliselta. Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa auttaa osallistujia luomaan harmonisen yhteyden kehon, mielen ja hengityksen välille, mikä edistää asanaharjoituksen luonnollisuutta, keveyttä ja energisoivaa vaikutusta.

Lisäksi kurssilla keskitytään Patanjalin joogasutrien chanttaamiseen, mikä lisää syvyyttä ja henkistä ulottuvuutta harjoitukseen. Ohjatut rentoutusharjoitukset täydentävät kokonaisuutta tarjoten osallistujille mahdollisuuden syventää meditatiivista tilaa ja palautua harjoituksen jälkeen.

Osallistuminen tähän ryhmään edellyttää ashtangajoogan perusperiaatteiden tuntemista. Näihin kuuluvat hengityksen ja liikeen yhdistäminen sekä asanoiden keskinäinen järjestys. Näin osallistuja voi täysipainoisesti hyödyntää kurssin tarjoamat syventävät elementit.

OHJELMA

ALKEET

To 19.30-20.45
Pe 19.30-20.45
La 12.30-14.30
Su 12.30-14.30

ALKEISJATKO

To 18.00-19.30
Pe 18.00-19.30
La 10.30-12.30
Su 10.30-12.30

JATKO

To 16.30-18.00
Pe 16.30-18.00
La 8.30-10.30
Su 8.30-10.30

MAKSUTIEDOT

Maksun saaja: Anne Nuotio
Tili: FI46 1021 3500 0769 78
Viite: 2448

Hinta 165€ (opiskelijat ja eläkeläiset 130€)
Viimeinen maksupäivä 28.3.2024

Voit maksaa kurssin osissa. Laita maksupäivät minulle: anne@annenuotio.com, niin asia on sillä selvä.

KURSSIPAIKKA

Keltainen talo
Sairaalakatu 8
Joensuu

ILMOITTAUTUMINEN

Voit myös ilmoittautua alla olevalla lomakkeella 21.3.2024 mennessä, ja maksaa myöhemmin.

    Sitoudun kurssiehtoihin

    Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää osallistumismaksun suorittamista määräpäivänä, ellei kurssia peruuta sähköpostitse tai puhelimitse ohjaajalle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.