MINUUDEN KESÄJUHLAT

Ashtangajoogaa ja itseilmaisuleikkejä kesäisessä saaristossa

5.-9.6.2019

Villa Solhaga, Pettu

Sukella itseesi neljän päivän ajaksi. Hurmioidu kehostasi, tunteistasi, äänestäsi ja anna tuntosarvillesi tilaa ojentua. Antaudu harjoituksiin, leiki, vakavoidu ja löydä yhteys omaan voimaasi. Tule jakamaan elämän eri makuja aitojen sydänten piiriin!

KURSSIKUVAUS

Usein omat rajamme häilyvät, koska rakastamme ihmisiä. Emme halua pahoittaa muiden mieltä tai sysätä heitä omien haasteidensa äärelle. Tai sitten emme rakasta itseämme riittävästi ymmärtääksemme, että meidän täytyy kertoa rajoistamme ja tunteistamme muille. Jos kiellämme itsestämme puolia, oman voimamme, kauneutemme ja luovuutemme, emme kärsi pelkästään itse, vaan aiheutamme turhaa ristiriitaa myös muille. Hyvinvointimme edellytys on, että olemme kokonaisia.

Tällä kesäleirillä haemme erilaisin harjoituksin kosketusta omaan aitoon itseemme niin fyysisesti kuin hengityksen, tunteiden ja ajatustenkin avulla ja jaamme näitä asioita ryhmässä. Asiat voivat olla joskus hyvinkin arkisia tai huomaamattomia nyansseja, mutta nillä on silti suuri merkitys siinä, että kaikki tulee päivänvaloon. Ehkä haluat kertoa anekdootin lapsuudestasi? Ehkä haluat muiden kuuntelevan jotain sellaista, mitä et ole koskaan aiemmin kertonut kenellekään?

Täällä tulet nähdyksi ja kuulluksi ja saat tarkentaa omia aistejasi. Kun annat sydämesi kuunnella muita, tunnet heidän tarinansa koko kehollasi.

OPETTAJAT

Anne Nuotio

Anne on loputtoman kiinnostunut ihmisluonnosta ja erityisesti siitä miten sen kerrokset ilmenevät kehon energiassa. Niinpä Annea kiinnostaa yhtä hyvin räjähtävä ja ulospäin suuntautunut energia kuin täydelliseen hiljaisuuteen asettuva hermosto.

Villa Solhaga on ollut Annelle rakas paikka jo yli 20 vuotta. Hän on harjoitellut tuossa paratiisin ympäröimässä temppelissä ja pitänyt siellä kymmeniä retriittejä erilaisilla teemoilla.

Annen unelma onkin tarjota ihmisille tällaiset olosuhteet harjoitukseen syventymiseksi: rakkaudella vaalittu leiriympäristö, saunomista, meressä polskimista , talon emännän loihtimia lumoavan liikuttavia herkkuaterioita luomulähiruoasta.

Elisa Piispanen

Elisa on ammatiltaan näyttelijä, joka työnsä ohella tankotanssii vanhainkodeissa, opettaa ilma-akrobatiaa kaikenikäisille, yhteisövirkkaa kahviloissa ja toimii vapaaehtoisena saattohoitokodissa.

Tämän lisäksi Elisa opettaa erilaisille työyhteisöille tiimityöskentelyä, esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja sekä esimies-ja alaistaitoja.

Elisa on harjoitellut joogaa yli puolet elämästään ja on käynyt myös Annen joogaopettajakoulutuksen. Elisalla on kyky rohkaista ihmisiä kohtaamaan omat haaveensa ja pelkonsa.

OPETUKSESTA

Sekä Anne että Elisa ohjaavat aamun asanaharjoituksessa. Päivän muu ohjelma on jaettu Annen aamupäiväohjelmaan ja Elisan iltapäivään.
Yksinkertaistettuna Annen harjoitukset vievät sisäänpäin ja Elisan ulospäin.

AAMUPÄIVÄ

Aaamupäivän ohjelma koostuu Annen vetämistä harjoituksista, joiden tarkoituksena on päästä syvälle omaan hiljaisuuteen, tilaan ja rauhaan.

Annen harjoituksissa keskitytään pieniin yksityiskohtiin, kuten esimerkiksi oman kehon energian erityispiirteisiin ja omassa kehossa rentona, tyytyväisenä ja avoimena olemiseen. Harjoitukset sivuavat myös äänen käyttöä ja sanavalintoja itsen suhteen.

Näiden harjoitusten kautta löytyy kosketuskohta sydämeen, mistä yhteys muihin avautuu avoimena, luottavaisena ja tasavertaisena.

ILTAPÄIVÄ

Fyysistä kehoa, ja energiakehoa liikuttamalla ja vapaasti hengittämällä pääsemme luovuutemme lähteille, sinne, missä leikki ja mielikuvituksemme sijaitsevat.

Elisan itseilmaisu- ja vuorovaikutusharjoitukset ovat fyysisiä, helppoja ja kevyitä. Jokainen tekee ne omista lähtökohdistaan ja itselleen sopivalla intensiteetillä.

Harjoituksessa voidaan esimerkiksi supistua tai laajentua fyysisellä keholla ja energiakeholla ja seurata, millaisia tunteita, mielikuvia ja tuntemuksia se herättää. Tai sitten voidaan tutkia erilaisia vastakohtaisuuksia fyysisesti. Millainen fyysinen ilmaisu kuvastaa vaikkapa ujoa kahvikuppia tai mahtipontista kissanpentua?

OHJELMA

KE 5.6.

16.00 Saapuminen

16.30 Kokoontuminen, kurssin aloitus

18.00 Päivällinen

TO, PE ja LA

7.00 Asanaharjoitus

9.00 Aamiainen

11.00 Annen ohjelma

13.00 Lounas

15.30 Elisan ohjelma

18.00 Päivällinen

19.30 Sauna

SU 9.6.

7.00 Asanaharjoitus

9.00 Aamiainen

10.30 Kokoontuminen

11.30 Lopetus

12.00 Kotiin lähtö

HINTA

720€

Maksut

1.5.2019 mennessä

Anne Nuotio
FI46 1021 3500 0769 78
Viitenumerolla 1902 0

KURSSIPAIKKA

Villa Solhaga
Petuntie 375-1
Pettu

ILMOITTAUTUMINEN

15.4.2019 mennessä

PERUUTTAMINEN

Jos kurssin peruuttaa ennen 1.5.2019, koko kurssimaksu palautetaan. Tämän päivän jälkeen kurssimaksusta jää järjestäjille 120€.

 

ILMOITTAUTUMINEN

    Sitoudun kurssiehtoihin