PELOTTOMAN ELÄMÄN EVÄÄT

ELÄVÄ RAVINTO JA JOOGA 24.-26.7.2020

Tämä kurssi sai alkunsa Annen ja Katrin intoa puhkuvista keskusteluhetkistä pahimman koronakriisin aikaan. Molemmat suhtautuivat tilanteeseen kaikella rauhallisuudella ja tästä nousivat mietteet, että kun on ravinnut itseään hyvin, keho on puolustuskykyinen. Oma vahva puolustusjärjestelmä tuntuu koko olemuksessa! Virukset eivät pelota.

Näistä valkosipuli-inkivääri-keskusteluista syntyi ajatus siitä, miten ihmisten pelkoa voisi hillitä tarjoamalla jotain suurenmoista juuri nyt. Jotain sellaista, mikä kantaa pitkälle ja mikä antaa luottamuksen elämään. Olemme nimittäin samaa elämää kuin kaikki muukin tällä planeetalla. Elämä kantaa meitä, jos emme tuhoa sitä lisäaineilla, sokerilla, alkoholilla, turhilla lääkkeillä. Jos annamme itsellemme sitä, mikä meitä vahvistaa. Elävällä ravinnolla keho pysyy valppaana, toimivana, kevyenä, terveenä ja puolustuskykyisenä. Elävä ravinto tukee ihmistä parhaalla mahdollisella tavalla terveyden tiellä niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Ihminen tarvitsee hyvää ravintoa, rentoutumista, liikettä, yhteyttä muihin. Joogaharjoitus viisaasti tehtynä hoitaa sekä sympaattista että parasympaattista hermostoa ja siten tekee ihmisen immuniteetista vahvan. Jos sympaattinen hermostomme on jäänyt aktiiviseksi ”päälle”, koska mielemme käy ahdistuneena läpi menneisyyden kokemuksia tai koska pelonsekaisin tuntein mietimme tulevaisuutta, elämme jatkuvassa stressissä. Stressitilassa mantelitumake vainuaa ”vaarat” ja hermosto toimii puolustautuen näitä kuviteltuja vihollisia kohtaan. Siten se menettää voimavaroja puolustautua viruksia vastaan.

Tule rentoutumaan, harjoittelemaan, latautumaan elävällä ravinnolla ja uudella
tietämyksellä!

ANNE NUOTIO

Anne on pitkän linjan joogaopettaja, jonka filosofiaan kuuluvat kaikki terveyttä ja rakkautta vaalivat valinnat. Annen opetuksessa lähdetään liikkeelle siitä, että ollaan kokonaisvaltaisesti rentoutuneita ja läsnäolevia. Syvät rentoutumisen tilat hoitavat ihmistä henkisesti ja fyysisesti. Läsnäolevasta harjoittelusta syntyy läsnäoleva elämä, joka taas tuntuu yhteytenä muihin ihmisiin ja luontoon. Tämän yhteyden kokemista Anne korostaa olennaisen yksilöharjoituksen rinnalla.

KATRI MAA

Katri on toiminut elävän ravinnon kouluttajana Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Hänen ydinosaamistaan on idättäminen, hapattaminen, tuorepuurot ja -kiisselit, smoothiet, tuoremehut, keitot, pateet, salaatit, leivät ja raakakakut.
Katrin intohimoaluetta on tuoda ihmisille tietoa siitä, miten ravinnolla vaikutetaan terveyteen niin kehossa kuin mielessäkin. Joillain valinnoilla on valtava merkitys immuniteetin kannalta ja näitä asioita Katri tuo tällä kurssilla erikseen esiin.

OHJELMA

PERJANTAI

17.00 SAAPUMINEN
17.15 ALOITUS – KURSSIN JA OPETTAJIEN ESITTELY
17.30 TERVETULIAISATERIA
18.00 KATRIN LUENTO ELÄVÄSTÄ RAVINNOSTA
Elävän ravinnon historia, merkitys ja vaikutus.
Mitä elävä ravinto on? Mitä elävä ravinto sisältää?
19.00 ANNEN OHJAAMA RENTOUTUS

LAUANTAI

8.00-10.00 ASANAHARJOITUS
10.00 AAMIAINEN
11.00 KATRIN LUENTO + LOUNAAN VALMISTUS
Elävän ravinnon ruokaympyrä.
Tietoa elävän ravinnon valmistuksesta.
13.30 LOUNAS
14.30-15.00 JOOGANIDRA
15.00-15.45 ANNEN OPETUS ELÄMÄNVOIMASTA
16.00-17.00 KATRIN KANSSA AAMIAISEN VALMISTAMINEN

SUNNUNTAI

9.00-11.00 ASANAHARJOITUS
11.00 AAMIAINEN
12.00 JOOGANIDRA
12.30 ANNEN LUENTO – Jooga ja ravinto
13.30 LOUNAS
14.30-15.30 KATRIN LUENTO – Elinvoimaa ruuasta
15.30 LOPETUS

KURSSIN ATERIAT

PE
ilta Versosalaatti auringonkukkakastikkeella ja inkiväärijuoma

LA
aamu Luumu-omenasosepuuro omenapaloilla ja seesam-maidolla

päivä Energiakeitto, itusalaatti, hapankaali ja
auringonkukkakääryleet

SU
aamu Tattaripuuro rusinoiden ja mantelimaidon kera

päivä Borssikeitto piparjuurikermalla, hapankaalia, versosalaatti ja
elävän ravinnon kakku

MAKSUTIEDOT

Hinta 420€

Maksut suoritetaan tilille: FI46 1021 3500 0769 78
Viitenumerolla 200745
Maksun saaja: Anne Nuotio

Maksu 14.7. mennessä

KURSSIPAIKKA

Hyvän Olon Joogakeskus
Rauhankatu 3 C 19, 3. krs
Hämeenlinna

ILMOITTAUTUMINEN

Voit ilmoittautua kurssille oheisella lomakkeella 10.7. mennessä

    Sitoudun kurssiehtoihin