VOIMAVARA- JA TIETOISUUSKOULUTUS PSYKOLOGEILLE JA PSYKOTERAPEUTEILLE

21.-23.4.2023

Tilaa, tietoisuutta ja uusia
voimavaralähteitä terapiatyötä tekeville

Kaikki työ voi olla kuormittavaa, mutta mikä tahansa työ voi myös olla voimavaroja lisäävää. Monilla ihmisillä voimavaralähteet ovat kytkeytyneet mielen toimintoihin. Tällä kurssilla opit avaamaan myös energiatason voimavaroja.

Terapiatyötä tekeville rajojen asettaminen ja niiden kunnioittaminen on itsestäänselvää. Kuitenkin omalle energialle on usein vaikea asettaa rajoja sen toimiessa hermostomme ohjaamana ja pitkälti tiedostamattomasti. Jos väsymme ja kuormitumme, kyse voikin olla epämääräisistä energeettisistä rajoista.

Tällä kurssilla opit konkreettisesti mitä on Neutraali, joka pohjaa luonnollisiin kehon, mielen ja energian tukipisteisiin. Kun saat siitä kiinni, saat elinikäisen työvälineen, joka rakentaa tasapainoasi aina vain ideaalimpaan suuntaan. Opit myös miten suuntautua Terveyteen ja miten ohjaat asiakastasi sitä kohti. Saat uutta tietoisuutta omaan työhösi ja arkeesi.

Kun kohtaat asiakkaasi myös energiatasolla, huomaat terapian tapahtuvan osin itsestään. Mitä laajempi on oma tietoisuutesi, sen luonnollisemmin istunto etenee ilman omia voimavarojasi. Opit vähitellen palaamaan Neutraaliin minuutissa ja näin varmistut, ettei oma energiasi suuntaudu väärin, eikä jää kiinni minnekään itsesi ulkopuolelle.

Kurssin opetusaiheet perustuvat Biodynaamisen kraniosakraaliterapian periaatteille. Tämä hoitoperinne on siinä mielessä erityinen, että pääpaino on hoitajan neutraalissa, läsnäolevassa, myötätuntoisessa ja avoimessa tilassa. Hoito tapahtuu hoitajan tasapainoisesta olotilasta käsin.

Anne Nuotio

Olen opettanut ashtangajoogaa vuodesta 1996 ja kohdannut työssäni tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Vuodesta 2014 olen tehnyt myös  biodynaamista kraniosakraaliterapiaa. Olen kehojen kuuntelija ja  tilan antaja.

Olen tullut tietoiseksi siitä, miten pelkästään käytännön rajat eivät terapeuttisessa työssä riitä. Oma energia pitää suojata olematta kuitenkaan jäykkä ja kiinni. Miten sitten olla auki ja pitää rajat? Nämä kysymykset ovat olennaisia ja vastaukset niihin löytyvät energiatason työskentelystä. Tämä on joogan aluetta, jossa olen ekspertti.

Voit katsoa Annen biodynaamisen esittelyn täältä.

Kurssiviikonloppuna

* Opit uuden tavan olla läsnä työssäsi, jolloin et tarvitse erikseen keinoja palautumiseen.

* Ymmärrät luonnolliset rajat, jotka tuovat suojan ja rakentavat positiivisen kuplan.

* Voit olla huolehtimatta asiakkaan energioista ja voit ottaa asiakkaan sanoman rennosti vastaan ja päästää sen synnyttämät paineet itsestäsi pois.

* Työsi muuttuu jälleen kiehtoviksi, monisyisiksi ja positiivisesti lataaviksi hetkiksi.

* Tunnet tasapainon ja rauhan niin työssäsi kuin töiden ulkopuolellakin.

* Voit antautua terapiaistuntoihin jännittämättä, kontrolloimatta ja blokkaamatta mitään ulos.

PALAUTE

”Olen psykologi, psykoterapeutti ja joogaaja ja olen Annen opetuksessa tutustunut biodynaamisen kraniosakraaliterapian periaatteisiin. Minulle psykoterapeuttina on ollut merkittävää löytää yhteys omaan kehooni ja kehon tukipisteisiin, jotka auttavat löytämään neutraalin ja maadoittuneen olotilan hoitotilanteissa asiakkaan kanssa. Neuraalista käsin voin olla avoin ja silti rauhassa vaikka terapiatilanteissa käsiteltäisiin vaikeita asioita. Kuormitun selkeästi vähemmän ja voimavaroja jää myös vapaa-aikaan. Suosittelen lämpimästi Annen koulutusta.”

– Katja Hietanen –

OHJELMA

PE
18.00-20.00 JOHDANTO KURSSIN AIHEISIIN

LA
9.00-10.00 JOOGA
10.15-12.00 OPETUS
12.00-13.15 TAUKO
13.15-14.00 RENTOUTUS
14.00-15.45 OPETUS
15.45-16.30 KYSYMYKSIÄ, AJATUSTEN JAKAMISTA

SU
9.00-10.00 JOOGA
10.15-12.00 OPETUS
12.00-13.00 TAUKO
13.00-13.45 RENTOUTUS
14.00-15.00 OPETUS
15.00-15.30 LOPETUS

Perjantai-illan johdanto-osuuden jälkeen kaksi seuraavaa kurssipäivää alkavat Annen ohjaamalla joogaharjoituksella. Joogaharjoittelusta ei tarvita aiempaa kokemusta. Tällä kehollisella virittäytymisellä saadaan keho herkäksi päivän muita opetushetkiä silmällä pitäen.

OPETUSAIHEET:

1. Biodynaamisuus, biodynaamisia periaatteita
2. Neutraali
3. Kuuntelu
4. Terveys
5. Breath of Life
6. Embryologia, primäärihengitys, biodynaamiset voimat
7. Fulkrumit
8. Erilaiset kentät ja rytmit
9. Tietoisuuden kehittyminen, havaintokentän laajentuminen

Opetus sisältää luentoja ja harjoituksia.

MAKSUTIEDOT

Maksun saaja: Anne Nuotio
Tili: FI46 1021 3500 0769 78
Viite: 2 30430

Hinta: 390€ (sisältää alvin 24%)

Viimeinen maksupäivä 14.4.2023

KURSSIPAIKKA

Hyvän Olon Joogakeskus
Rauhankatu 3 C 19, 3. krs
Hämeenlinna

Voit kysyä majoitusta joogakeskuksessa Katja Hietaselta: katja@taitavamieli.fi

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen 1.4.2023 mennessä

  Sitoudun kurssiehtoihin:

  Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssimaksun suorittamista määräpäivänä, ellei kurssia peruuta sähköpostitse tai
  puhelimitse ohjaajalle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

  Jos koulutus on täynnä tai olisit kiinnostunut osallistumaan koulutukseen myöhempänä ajankohtana, jätä sähköpostiosoitteesi tähän:

   Anne on sinuun yhteydessä, kun seuraava koulutusajankohta on tiedossa.