BIODYNAAMINEN KRANIOSAKRAALITERAPIAKOULUTUS

2024-2026

BIODYNAAMINEN KRANIOSAKRAALITERAPIA

Elämä kaikkialla luonnossa on terveyden ja elinvoiman ilmentymää.
Jokaisessa elämänmuodossa toteutuu sen oma, ainutlaatuinen tapa ilmentää
vitaliteettiaan. Myös ihmisen elinvoima virtaa hyvin hienovaraisesti ja
sen voi havaita sekä fyysisessä olemuksessa että fyysisen muodon
taustalla.

Biodynaamisessa kraniosakraaliterapiassa työskennellään kehossa virtaavan hienovaraisen elämänenergian kanssa lempeällä ja kuuntelevalla kosketuksella. Hoitaja tukee hoidettavan hermoston itsesäätelyä, jotta uusi sisäinen tasapaino voi syntyä. Paino on hoidettavan terveydessä ja voimavaroissa. Tästä seuraa hoidettavalle syvä levollisuuden tunne ja hänen yhteytensä omaan itseen voimistuu.

Biodynaamisen kraniosakraaliterapiakoulutuksen keskiössä on laaja havaintokyky ja herkät palpaatiotaidot. Opit kuuntelemaan kehon hienovaraisia liikkeitä samalla kun tuet kehon omia parantavia voimia. Kyseessä on kokonaisvaltainen tapa tehdä hoitoja niin että keho, mieli ja sielu kohdataan yhtenä kokonaisuutena. Näin päästään uudelleen yhteyteen myös sisäsyntyisen Terveyden kanssa.

TERAPIAMUODON TAUSTAA

Biodynaamisen kraniosakraaliterapian taustat löytyvät 1900-luvun alusta, jolloin lääkäri ja osteopaatti, William G. Sutherland kehitti kraniaalisen osteopatian. Tätä työtä ovat sittemmin monet lahjakkaat terapeutit ja opettajat vieneet eteenpäin.

Sutherland nimitti elämänvoimaa Elämän Hengeksi, ”Breath of Life”. Se tuntuu hienovaraisena sisäisenä hengityksenä, primäärihengityksenä, kaikissa kehon nesteissä ja kudoksissa sekä kehon ympärillä. Tämä aaltomainen liike on kuin vuorovesi, joka nousee ja laskee, laajenee ja supistuu.

Koulutus rakentuu ihmiskehon anatomian, fysiologian ja embryologian opiskelulle. Joka kerralla opetus vie ymmärrystä näiden keskinäisistä yhteyksistä syvemmälle. Näiden seitsemän seminaarin aikana osallistuja saa kokonaisvaltaisen käsityksen biodynaamisen kraniosakraaliterapian periaatteista ja lähestymistavoista sekä käytännön hoitotyöstä.

DSC_2770 copy

Agàta Heinz Holliger
Opettaja

Agàta H. Holliger, OmL TC, BCST, SEP on työskennellyt terapeuttina yli 30 vuotta perinteisiä hoitomuotoja täydentävien erilaisten kehotekniikoiden parissa. Näihin on kuulunut hieronta, syväkudoshieronta, kraniosakraalijärjestelmän tasapainottaminen, sisäelinten ja faskiajärjestelmän tasapainoittaminen yhdistettynä meditaatioon.

Agàta on on ollut Bhadrena C. Tschumin ja Kavi Geminin oppilaana vuodesta 1990 lähtien kraniosakraaliterapian sekä biomekaanisessa että biodynaamisessa lähestysmistavassa sekä myös lasten terveydenhoitoon erikoistuneessa kraniosakraaliterapiassa. Hän on biodynaaminen kraniosakraaliterapeutti ja Somatic Experiencing (R) traumaterapeutti. Näiden lisäksi hänellä on Sveitsin aikuisopettajan sertifikaatti ja vaihtoehtoterapeutin valtiollinen loppututkinto.

Agàta on CranioSuissen ja italialaisen ACSIn jäsen ja hän toimii apuopettajana kansainvälisessä Craniosacral Balancing Institutessa. Tällä hetkellä hän pitää kraniosakraalikursseja ja -koulutuksia ja antaa yksityisiä hoitoja Sveitsissä ja muualla Euroopassa.

Anne Nuotio
Avustaja

Anne Nuotio on tehnyt kehollista tutkimustyötä yli 25 vuoden ajan. Hän on tehnyt joogan asanaharjoitusta päivittäin ja tanssinut balettia ja flamencoa sydämensä palolla vuosien ajan. Hän on kiinnostunut ihmisen hengen ilmenemisestä kehon viesteissä, niin omassa kehossaan kuin muidenkin ihmisten kehossa.

Aivan joogaopettajauransa alusta Anne on ollut kiinnostunut kuuntelemaan kehon energiaa eli pranaa ja myös sitä, mitä on pranan takana. Nykyään hän kutsuu tuota tietoisuudentilaa Breath of Life’ksi eli Elämän hengen ilmauksen tunnistamiseksi.

Vuonna 2014 Anne osallistui Agàta Heinz Holligerin ja Marga Berrin biodynaamisen kraniosakraaliterapian koulutukseen Etelä-Ranskassa. Valmistuttuaan vuonna 2017 Anne oli opettajansa Margan assistenttina toisessa kaksivuotisessa koulutuksessa. Tällä hetkellä Anne antaa biodynaamista kraniosakraaliterapiaa säännöllisesti Suomessa ja Ranskassa. Tässä koulutuksessa Anne toimii Agàtan assistenttina ja kääntää opetuksen englannista suomeksi.

OHJELMA

KE
10.00-13.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu
14.30-18.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu

TO
9.30-12.30 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu
14.00-18.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu

PE
9.30-12.30 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu
14.00-18.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu

LA
9.30-12.30 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu
14.00-18.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu

SU
9.00-12.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu
13.00-15.00 Biodynaaminen työskentely – opetus ja harjoittelu

SEMINAARIEN AJANKOHDAT

Seminaari 1 8.-12.5.2024

Seminaari 2 14.-18.8.2024

Seminaari 3 8.-12.1.2025

Seminaari 4  7.-11.5.2025

Seminaari 5  1.-5.10.2025

Seminaari 6  tammikuu 2026

Seminaari 7  toukokuu 2026

KATSO SEMINAARIKOHTAINEN OHJELMA TÄÄLTÄ >>

PAIKKA

Hyvän Olon Joogakeskus
Rauhankatu 3 C, 3. krs
Hämeenlinna

HINTA

Hinta: 710€/seminaari
Tilinro: FI46 1021 3500 0769 78
BIC: NDEAFIHH
Maksuviite: 2451
Maksun saaja: Anne Nuotio

Maksu aina kaksi viikkoa ennen seminaarin alkua.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen 28.2.2024 mennessä.

    Sitoudun koulutusehtoihin

    Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää osallistumismaksun suorittamista määräpäivänä, ellei koulutusta peruuta sähköpostitse tai puhelimitse ohjaajalle ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.